Prevarbo

De naam Prevarbo is een samenvoeging van de woorden 'Preventie' en 'Arbo'.

Het doel van preventie is te zorgen dat mensen gezond blijven door hun gezondheid te bevorderen en te beschermen.  
Arbo is een afkorting van het woord arbeidsomstandigheden. Het zijn de omstandigheden waaronder medewerkers hun werk doen. Het hoofddoel van de arbeidsomstandigheden is dat alle werknemers veilig en gezond kunnen werken. Door te werken onder de juiste arbeidsomstandigheden kunnen werknemers goed functioneren. 

Mark den Elzen

Mijn naam is Mark den Elzen, eigenaar van Prevarbo.

Ik ben een ervaren veiligheidskundige (MVK) met een ruim netwerk.

Vanuit mijn ruime ervaring als veiligheidskundige adviseer ik schoolorganisaties voor verbetering naar een veilig werkklimaat. Via een integrale procesbenadering streef ik naar veiligheidsmanagement die controleerbaar en beheersbaar wordt. Open communicatie en eerlijkheid staan bij mij hoog in het vaandel.

Ik ben woonachtig in Noordwijkerhout. Hier ben ik heel gelukkig met mijn vrouw, dochter, zoon en hondje.

In mijn vrije tijd ga ik graag een rondje fietsen op de racefiets of mountainbike. Ook maak ik graag tijd vrij voor familie en vrienden. Wat hebben we het toch goed hier!

Erkend Curusorganisator Nederlandse Reanimatie Raad (NRR)

Aan de  Prevarbo-opleidingen heeft de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) erkenning verleend voor de onderdelen reanimatie en AED. Dit betekent dat onze EHBO- en BHV-cursussen met deze onderdelen aan de basiscriteria van de raad voldoen. De NRR is een samenwerking van de Hartstichting, het Rode Kruis, het Oranje Kruis en de vereniging van Artsen. Wij werken al geruime tijd met NRR-erkende trainers. 

Samenwerking Prevarbo met FiAC

FiAC is uw partner voor Schoolveiligheid en beroepsgerichte BHV voor het onderwijs! 

FiAC bv verzorgt opleidingen en trainingen gericht op bevordering van de fysieke en sociale veiligheid in het onderwijs, alsmede op het bevorderen van welzijn en gezondheid conform de Arbowet. FiAC bv is sinds 1999 als opleider actief in de deskundigheidsbevordering voor ondersteunend personeel in het onderwijs. 

Centraal in de activiteiten op de website nishv.nl staan de begrippen Schoolveiligheid en Schoolhulpverlening:

  • Schoolveiligheid is een integrale benadering gericht op een veilige leer- en werkomgeving op scholen. FiAC ondersteunt zowel de beleidsvorming als de praktische realisatie van safety, security en sociale veiligheid in onderwijsinstellingen.
  • Schoolhulpverlening (SHV) staat voor een maatwerkbenadering van BHV, waarin de specifieke kenmerken van onderwijssectoren en van schoolgebouwen verbonden zijn met de verplichtingen ten aanzien van bedrijfshulpverlening uit de Arbowet.

Diensten Arbo & Schoolveiligheid van FiAC worden verzorgd  door Prevarbo

Alle Arbo- & schoolveiligheidsdiensten van FiAC,  onder meer de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), de wettelijk verplichte RI&E toetsing, het opstellen van het bij RI&E behorende Plan van Aanpak, schoolnoodplannen, schoolhulpverleningsplannen enzovoort, worden per 1 januari 2022 verzorgd door Prevarbo.  

Andere samenwerkingspartners 

Vanuit Prevarbo ondersteunen wij onderwijsinstellingen integraal op het gebied van veiligheid. Hierbij kunt u gebruik maken van ons brede netwerk van veiligheidsdes­kundi­gen, Arbeidshygiënisten, BHV/EHBO instructeurs, bouwkundige- , technische- en organisatori­sche specialisten, bedrijfsartsen en andere kerndeskundigen.